U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Over

Het ontstaan van de GroovTube gaat terug naar 2013.

Ruud van der Wel is werkzaam binnen Rijndam Revalidatiecentrum als ademhalingstherapeut. Hij kreeg het idee om de iPad te gaan gebruiken voor ademhalingstherapeutische oefeningen. Samen met een team van therapeuten is hij in 2013 gestart met het ontwikkelen van de GroovTube en de zogenaamde Breath Controlled Apps (BCA).

Rijndam Revalidatie is specialist in complexe revalidatievraagstukken, volgt ontwikkelingen op de voet, doet onderzoek en is een kweekvijver voor talent. Het geloof dat de balans tussen opleiden, onderzoeken en behandelen tot de beste zorg voor de patiënten leidt sluit naadloos aan bij de doelstellingen van het GroovTube team.

Het team

groovtube-team

Van links naar rechts:
Silvie Suijkerbuijk – Ergotherapeut Rijndam Revalidatie
Ruud van der Wel – Ademhalingstherapeut Rijndam Revalidatie
Anita van der Lugt – Rietschoten Logopedist Rijndam Revalidatie
Irma Viola – Fysiotherapeut Rijndam Revalidatie

Het idee

Ruud van der Wel – Ademhalingstherapeut –  is bedenker van de GroovTube. Ruud is al meer dan 28 jaar werkzaam bij Rijndam Revalidatie. Naast zijn werkzaamheden als ademhalingstherapeut is hij de oprichter van de stichting My Breath My Music. Deze stichting heeft als doel Mensen met een zware lichamelijke handicap de mogelijkheid te bieden tot het maken van muziek, onder andere door middel van zelf ontwikkelde elektronische instrumenten.

Ruud is mede ontwikkelaar van een aantal elektronische muziekinstrumenten waaronder de Magic Flute, Magic Switch en Adremo Music Switch Set. De instrumenten worden uitgeleend aan kinderen door heel Nederland. De ervaring opgedaan met het ontwikkelen van de elektronische muziekinstrumenten heeft sterk bijgedragen aan het ontwikkelen van de GroovTube.

De stichting heeft sinds 2014 een zuster organisatie in de US , My Breath My Music USA. Ook deze stichting leent muziekinstrumenten uit voor slechts € 50 per jaar. Meer informatie lees je op www.mybreathmymusic.com.