U gebruikt een verouderde browser, Internet Explorer wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Wij adviseren het gebruik van Google Chrome.

Referenties

Marijke: moeder van Jayden (8)

Jayden is onder behandeling bij de Rijndam Revalidatie in Dordrecht. Hij was al bekend met de GroovTube. Omdat Jayden zijn longfunctie achteruit ging kreeg hij als advies ademhalingsoefeningen te gaan doen, en dat was werken met de GroovTube. Hij oefende hier dus al mee met zijn therapeute van Rijndam 1 keer per week. Toen we de vraag kregen of we mee wilde doen met de pilot van Ruud pakte we dit uiteraard met beide handen aan. Jayden kreeg de opdracht om 2 keer per week thuis de GroovTube te gebruiken en 1 keer bij de therapie samen met Ruud. Voor de pilot werden zijn longfuncties getest zodat we een goed beeld hadden waarmee we starten. De pilot waarin we hadden gewerkt was 12 weken. Soms was het best zwaar, gaf Jayden aan, om de GroovTube te gebruiken, zeker als je moe was. Maar ondanks dat hij er als kind van 8 ook niet altijd even veel zin in had heeft hij samen met zijn vader iedere week keurig twee maal met de GroovTube zijn opdrachten gedaan. Via de iPad was het ook een uitdaging steeds iets beter te worden. Het resultaat mag er na 12 weken zeker zijn. Jayden zijn longfunctie was vooruit gegaan !!! Dit bleek bij de testen die ze bij Rijndam afnamen maar ook in het ziekenhuis waar hij jaarlijks getest wordt zagen ze verbetering. Wij zijn dus enorm tevreden over de GroovTube en dankbaar dat we mee hebben mogen doen met de pilot.

Ruud: ademhalingstherapeut van Floris (6)

In september 2018 ben ik in samenwerking met de logopediste Maaike een onderzoekje gestart met Floris. Floris heeft cerebrale parese (CP). Wij waren benieuwd of wij met een periode van intensieve training invloed konden uitoefenen op zijn spraakverstaanbaarheid.
Floris heeft moeite met het doseren van zijn uitademing. Het toepassen van adem-stemkoppeling tijdens het spreken verloopt wisselend, daarnaast heeft Floris een korte ademduur. Hierdoor is Floris niet altijd even goed verstaanbaar en spreekt op een zacht volume en hoorbare spanning. Wij waren benieuwd of wij met een korte intensieve training hier verandering in konden brengen. Nu, na 4 maanden lang gemiddeld 3x per week  30 minuten met de GroovTube  getraind te hebben zien wij inderdaad een significant verschil  bij een aantal waarden die we meten bij de ademspierkrachtmeting. De MEP (Maximale expiratoire druk)-waarde is toegenomen. Maar ook is de lengte van de uitademing bijna verdubbeld. Het foneren is sterk verbeterd, het is verdubbeld ten opzichte van de start op de GroovTube. Hij maakt nu lange, samengestelde zinnen op ‘één ademhaling op normaal spreekvolume.
Floris is 6 en zit halverwege groep 3.
Floris zit  op dit moment op het niveau van eind groep 3 met woordrijtjes lezen.

Maar het allermooiste bewijs van zijn vooruitgang kreeg ik van zijn moeder.

“We zijn nog steeds ontzettend blij dat hij met jou en de GroovTube mocht werken. Op zijn verjaardag in april en op de verjaardag van mijzelf in juli lukte het Floris niet om kaarsjes uit te blazen.  Afgelopen december, bij Sint/kerst lukte het voor het eerst wel.
Het heeft hem zo veel geholpen. Zijn spraak, uithoudingsvermogen (rennen) en ik denk namelijk ook dat zijn leerproces in groep 3 op school beter is verlopen door de GroovTube. Doordat hij zijn adem beter kan regelen lukt het hardop lezen van woordjes veel beter.”

Floris heeft een GroovTube in bruikleen via stichting My Breath My Music.
De aankomende periode blijft hij voor onderhoud 1x per week met de GroovTube thuis oefenen. Wij willen over een jaar weer een periode intensief gaan trainen.

Nicole, moeder van Folà (7)

Mijn dochter Folà (7 jaar) gebruikt sinds enkele maanden de GroovTube en we zijn er heel enthousiast over. Praten doe je op adem en die kan mijn dochter niet goed aansturen. We hebben van alles geprobeerd: Kaarsjes blazen, bellen blazen en noem maar op. Het probleem is echter: als je niet kunt bellen blazen, kun je dat ook niet oefenen. Groot voordeel van de GroovTube is dat je hem op veel verschillende standen kunt zetten, ook hele makkelijke settings. Verder is een groot voordeel van de GroovTube dat je de vooruitgang kunt zien (door een schema wat op de app zit). Je ziet echt het effect. De GroovTube heeft alles in zich: vooruitgang zien, maar ook veel variatie aan spelletjes. Dus wat ons betreft: een echte aanrader!

Irma, fysiotherapeute:

De resultaten van de training worden automatisch opgeslagen. Dit schetst een goed beeld van het verloop van de training. Leuk voor kinderen voor wie het noodzakelijk is dat ze regelmatig blijven oefenen.

Quezaida, gebruikt de GroovTube (8):

Ik vind het heel leuk om eerst samen een foto te maken en daarna de foto op te blazen. Het spelletje Fairhammer vind ik het allerleukst!

Linda, moeder van Siem (8):

Afgelopen winter is het heel goed gegaan met Siem zijn longen, zeker met dank aan de Groovtube.

Marlies, revalidatiegroepsleidster

Samen veel lachen en stiekem ook hard oefenen omschrijft de GroovTube op de groep. Wij hebben de GroovTube op de groep gebruikt bij een meisje van 6. Zij moest ademhalingsoefeningen doen om zo kracht op te bouwen voor hoesten en praten. Ze heeft genoten van de oefeningen. Vooral de foto app vond ze super. Ook de andere kinderen op de groep vonden het leuk om op de foto te gaan en dan veranderd te worden in een grote ballon of in allemaal spikkels. Herrie maken met de harde bel was super zeker als je zelf anders geen harde stem hebt om lawaai te maken. Vooral als wij dan (nep)verontwaardig zeiden: “wie maakt er zoveel lawaai”. Al met al heeft de GroovTube ervoor gezorgd dat de oefeningen zo gedaan waren en dat het meer als spelen voelde dan oefenen. De andere kinderen van de groep vonden het ook erg interessant en het was voor dit meisje ook een fijne ervaring dat zij iets speciaals mocht doen.

Karin, Logopedist:

Ik heb de GroovTube gebruikt bij een jongetje met een flinke ataxie om meer controle te krijgen over de ademhaling. Met behulp van de GroovTube kreeg hij feedback over zijn in- en uitademing. Hij leerde zo ook langer uit te ademen.

Maaike, Logopedist:

Ik heb met nog geen ander middel een jong kind zover gekregen dat het de adem echt significant langer aanhoudt. Ik gebruik de GroovTube met name als kinderen te weinig woorden op 1 adem kunnen uitspreken. Doelgroep hoofdzakelijk CP’s met een dysartrie. Met de GroovTube werk ik dan aan het verlengen van de duur van de uitademing, maar ook aan het zo gelijkmatig mogelijk uitademen.

Overzicht gebruikers GroovTube

Erasmus MC-Sophia
https://www.erasmusmc.nl/sophia/

Universitair Medisch Centrum Groningen
https://www.umcg.nl/

Basalt Revalidatie
https://basaltrevalidatie.nl/

Vogellanden, Centrum voor Revalidatie
https://www.vogellanden.nl/

Rijndam Revalidatie
www.rijndamrevalidatie.nl

Roessingh Centrum voor Revalidatie
https://www.roessingh.nl/

De Parel Haarlem Speciaal onderwijs – Revalidatie – Zorg
https://deparelhaarlem.nl/

Sint Lodewijk – Speciaal onderwijs en Revalidatie
http://www.sintlodewijk.be/

Dominiek Savio
https://zorg.dominiek-savio.be/

Fysiotherapie Centrum Fysio Plus
https://www.fysioplus.net/

Bravis ziekenhuis
https://www.bravisziekenhuis.nl/specialismen-en-afdelingen/revalidatie

Heliomare Revalidatie
https://www.heliomare.nl/

Hoogstraat Revalidatie
http://www.dehoogstraat.nl

Libra Revalidatie & Audiologie
https://www.libranet.nl/

Revalidatiecentrum Revant
https://www.revant.nl/

Revalidatie Friesland
https://www.revalidatie-friesland.nl/

KDC Amerpoort
https://www.amerpoort.nl/

Klimmendaal Revalidatie Specialisten
https://www.klimmendaal.nl/

KDC de Walnoot
https://www.gemiva-svg.nl/Locaties/Overzicht-locaties/Leiden-en-Leiderdorp/De-Walnoot

Meren Medische Revalidatie
https://www.merem.nl/