Referenties

Nicole, moeder van Folà (7)

Mijn dochter Folà (7 jaar) gebruikt sinds enkele maanden de GroovTube en we zijn er heel enthousiast over. Praten doe je op adem en die kan mijn dochter niet goed aansturen. We hebben van alles geprobeerd: Kaarsjes blazen, bellen blazen en noem maar op. Het probleem is echter: als je niet kunt bellen blazen, kun je dat ook niet oefenen. Groot voordeel van de GroovTube is dat je hem op veel verschillende standen kunt zetten, ook hele makkelijke settings. Verder is een groot voordeel van de GroovTube dat je de vooruitgang kunt zien (door een schema wat op de app zit). Je ziet echt het effect. De GroovTube heeft alles in zich: vooruitgang zien, maar ook veel variatie aan spelletjes. Dus wat ons betreft: een echte aanrader!

Groetjes,
Nicole

Irma, fysiotherapeute:

De resultaten van de training worden automatisch opgeslagen. Dit schetst een goed beeld van het verloop van de training. Leuk voor kinderen voor wie het noodzakelijk is dat ze regelmatig blijven oefenen.

Quezaida, gebruikt de GroovTube (8):

Ik vind het heel leuk om eerst samen een foto te maken en daarna de foto op te blazen. Het spelletje Fairhammer vind ik het allerleukst!

Maaike, logopediste:

Ik heb met nog geen ander middel een jong kind zover gekregen dat het de adem echt significant langer aanhoudt.

Marlies, revalidatiegroepsleidster

Samen veel lachen en stiekem ook hard oefenen omschrijft de GroovTube op de groep. Wij hebben de GroovTube op de groep gebruikt bij een meisje van 6. Zij moest ademhalingsoefeningen doen om zo kracht op te bouwen voor hoesten en praten. Ze heeft genoten van de oefeningen. Vooral de foto app vond ze super. Ook de andere kinderen op de groep vonden het leuk om op de foto te gaan en dan veranderd te worden in een grote ballon of in allemaal spikkels. Herrie maken met de harde bel was super zeker als je zelf anders geen harde stem hebt om lawaai te maken. Vooral als wij dan (nep)verontwaardig zeiden: “wie maakt er zoveel lawaai”. Al met al heeft de GroovTube ervoor gezorgd dat de oefeningen zo gedaan waren en dat het meer als spelen voelde dan oefenen. De andere kinderen van de groep vonden het ook erg interessant en het was voor dit meisje ook een fijne ervaring dat zij iets speciaals mocht doen.

Karin, Logopedist:

Ik heb de GroovTube gebruikt bij een jongetje met een flinke ataxie om meer controle te krijgen over de ademhaling. Met behulp van de GroovTube kreeg hij feedback over zijn in- en uitademing. Hij leerde zo ook langer uit te ademen.

Maaike, Logopedist:

Ik heb met nog geen ander middel een jong kind zover gekregen dat het de adem echt significant langer aanhoudt. Ik gebruik de GroovTube met name als kinderen te weinig woorden op 1 adem kunnen uitspreken. Doelgroep hoofdzakelijk CP’s met een dysartrie. Met de GroovTube werk ik dan aan het verlengen van de duur van de uitademing, maar ook aan het zo gelijkmatig mogelijk uitademen.

Overzicht gebruikers GroovTube

Universitair Medisch Centrum Groningen
https://www.umcg.nl/

Erasmus MC-Sophia
https://www.erasmusmc.nl/sophia/

Vogellanden, Centrum voor Revalidatie
https://www.vogellanden.nl/

Rijndam Revalidatie
www.rijndamrevalidatie.nl

Roessingh Centrum voor Revalidatie
https://www.roessingh.nl/

De Parel Haarlem Speciaal onderwijs – Revalidatie – Zorg
https://deparelhaarlem.nl/

Sint Lodewijk – Speciaal onderwijs en Revalidatie
http://www.sintlodewijk.be/

Fysiotherapie Centrum Fysio Plus
https://www.fysioplus.net/

Heliomare Revalidatie
https://www.heliomare.nl/

Hoogstraat Revalidatie
http://www.dehoogstraat.nl

Libra Revalidatie & Audiologie
https://www.libranet.nl/

Revalidatiecentrum Revant
https://www.revant.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *